Nadat uw bouwproject klaar is, blijft brandwerendheid een belangrijk aandachtspunt. Ook wanneer u op dat moment aan alle wettelijke eisen voldoet. Na de officiële oplevering worden er binnen het complex uiteraard nog steeds (installatie)werkzaamheden verricht.

Bij deze werkzaamheden worden hoogstwaarschijnlijk met enige regelmaat brandscheidingen doorboord, al of niet ter plaatse van bestaande brandwerende afdichtingen. Dit brengt de brandveiligheid van het complex in het gevaar. Novio Firestop biedt u een totaalpakket aan zodat u één vast aanspreekpunt heeft voor uw brandveiligheid.

Periodieke onderhoudscheck

Bij een simpele verbouwingen kunnen zomaar brandscheidingen wijzigen, waardoor branddoorslag of brandoverslag plaats kan vinden. Zo’n situatie kunnen wij voor u vermijden. Tijdens een periodieke onderhoudscheck geven we precies aan waar eventuele aandachtspunten zitten.

Om de brandveiligheid binnen uw gebouw te waarborgen stelt Novio Firestop samen met u een Digitaal Beheersplan op. Het doel hierin is om de brandveiligheid binnen het complex voor de 100% te waarborgen voor nu en in de toekomst, voor zowel medewerkers als bezoekers.

Mobiele inspectie applicatie

Novio Firestop maakt gebruik van mobiele inspectie-app voor smartphone of tablet. Daarmee is het eenvoudig mogelijk om bijvoorbeeld de locatie van de (brandwerende) doorvoer, technische gegevens over de doorvoer en beeldmateriaal zoals een foto voor en na uitvoering van de werkzaamheden te koppelen aan de brandveiligheidsvoorzieningen.